Vaje za
plantarni fasciitis

Raztegovanje plantarnega fasciitisa ob steni

Plantarni fasciitis pomeni vnetje tetive stopalnega loka. Težava naj bi vsaj enkrat v življenju prizadela do 10 % prebivalstva.

Kaže se kot ostra bolečina, ki se pojavlja v področju pete, predvsem na sprednjem notranjem delu petnice in na osrednjem delu pete.

Poleg počitka se najbolj priporočajo posebne vaje. S pravilno izbiro vaj in njihovim rednim izvajanjem lahko zakrčene in napete mišice sprostimo brez napora in bolečin. 

Vse vaje niso primerne za vsakogar, zato se o pravilni izbiri posvetujte z zdravnikom ali fizioterapevtom.

Vaje sta pripravila docent doktor Mit Bračič in diplomirana fizioterapevtka Gabrijela Tarle.

Vaje za plantarni fasciitis, ki jih lahko izvajate v tem videu, so naslednje: raztezanje, razteg na stopnici, za krepitev, dorzalna fleksija gležnja z elastiko – krepitev upogibalk stopala, hoja po prstih in petah, masaža z žogico in masaža s plastenko.

Pri vajah upoštevajte spodnja navodila:

Opozorilo

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nekateri od njih so obvezni, drugi so namenjeni izboljšanju vaše uporabniške izkušnje na naši spletni strani.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ONEMOGOČI VSE STORITVE
OMOGOČI VSE STORITVE