Vaje za maratonce

Na kaj morate biti pozorni tekači? 

Mišična moč je zelo pomembna pri izogibanju poškodbam, saj zagotavlja večjo stabilnost sklepov, poleg tega pa varuje tudi kosti.

Z dobrimi vajami poskrbite za večjo splošno moč, boljše ravnotežje, hitrost in boljšo agilnost.

Vse vaje niso primerne za vsakogar, zato se o pravilni izbiri posvetujte z zdravnikom ali fizioterapevtom.

Vaje sta pripravila docent doktor Mit Bračič in diplomirana fizioterapevtka Gabrijela Tarle.

Vaje za maratonske tekače, ki jih lahko izvajate v tem videu, so naslednje: dvig trupa z bremenom, vlečenje elastike – za krepitev hrbtnih mišic, izteg kolka z elastiko – za krepitev zadnjice in zadnje stegenske mišice, primik nog sede – stiskanje vadbene žoge – za krepitev primikalk kolka, odmik nog sede – za krepitev odmikalk kolka, dvig na prste na stopnički – za krepitev iztegovalk gležnja – mečnih mišic (plantarna fleksija gležnja), dorzalna fleksija gležnja z elastiko – za krepitev upogibalk stopala, dvig bokov leže za krepitev zadnje lože, počepi na stopnici na eni nogi – za krepitev iztegovalk gležnja, kolena in kolka in skiping ob steni – za krepitev odrivne moči iztegovalk gležnja, kolena in kolka.

Pri vajah upoštevajte spodnja navodila:

Opozorilo

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nekateri od njih so obvezni, drugi so namenjeni izboljšanju vaše uporabniške izkušnje na naši spletni strani.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ONEMOGOČI VSE STORITVE
OMOGOČI VSE STORITVE