Vaje za kolesarje

Čeprav je kolesarjenje odlično za splošno kondicijo, pa je za kolesarje pomembno, da z redno vadbo poskrbijo za vse mišice telesa.

Pripravili smo nekaj vaj, ki jih lahko izvajate doma.

Zimski trening za kolesarje lahko izkoristite, da v času aktivne regeneracije ojačate mišice in tako vstopite v novo kolesarsko sezono močnejši.

Vse vaje niso primerne za vsakogar, zato se o pravilni izbiri posvetujte z zdravnikom ali fizioterapevtom.

Vaje sta pripravila docent doktor Mitja Bračič in diplomirana fizioterapevtka Gabrijela Tarle.

Vaje za kolesarje, ki jih lahko izvajate v tem videu, so naslednje: dvig trupa z bremenom enoročno – za krepitev trebušnih mišic, vlečenje elastike za krepitev hrbtnih mišic, rotacije trupa z elastiko v izpadnem koraku – za krepitev zadnjice in rotatorjev trupa, primik nog sede – stiskanje vadbene žoge – za krepitev primikalk kolka, odmik nog sede – za krepitev odmikalk kolka, izteg komolca z elastiko – za krepitev iztegovalk komolca, veslanje stoje z elastiko – za krepitev ramenskih mišic, dvig bokov leže – za krepitev zadnje lože in počepi na stopnici na eni nogi – krepitev iztegovalk gležnja, kolena in kolka.

Pri vajah upoštevajte spodnja navodila:

Opozorilo

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nekateri od njih so obvezni, drugi so namenjeni izboljšanju vaše uporabniške izkušnje na naši spletni strani.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ONEMOGOČI VSE STORITVE
OMOGOČI VSE STORITVE