Eterično olje sivke

Sivka ali lavanda je zimzelena grmičasta rastlina, ki zraste do 1 metra višine. Po svojem vijolično-modrem socvetju je lahko prepoznavna in je tipična sredozemska rastlina. Zdravilni so cvetovi, listi in vsa cvetoča zel. Najpogosteje pridobivamo olje iz sivkinih cvetov.

Pridobivanje

Eterično olje najpogosteje pridobivajo iz cvetov s parno destilacijo.

Uporaba sivkinega olja v terapiji

Eterična olja pogosto dodajajo kozmetiki, kremam in masažnim oljem zaradi številnih blagodejnih učinkov in kot aromaterapija. V kozmetičnih preparatih je odlično za masažo, saj pripomore k zmanjšanju napetosti v mišicah, značilen vonj deluje poživljajoče, zmanjšuje napetost in anksioznost. Uporablja se pri zdravljenju funkcionalnih motenj krvnega obtoka.

Eterično olje spodbudi lokalno krvno cirkulacijo in s tem lajša bolečine, kot so glavoboli, mišične bolečine, artritisi (osteoartritis) ter reumatizem (reumatoidni artritis).

“Eterično olje sivke je zaradi svojih številnih možnosti uporabe in učinkov najpogosteje uporabljeno eterično olje.”

Naravna fizioterapija s takojšnjim učinkom

Eterično olje sivke je ena od desetih sestavin izdelkov iz Perskindol Active linije, saj sivkino eterično olje poveča lokalno prekrvavljenost in tako ugodno vpliva na napetost in nelagodje v mišicah in sklepih.

Ali ste vedeli…

Mentol

Levomentol

Eterično olje Zelenke

Gaultheria procumbens

Eterično olje limone

Citrus limonum

Eterično olje sladke pomaranče

Citrus aurantium, var. dulcis

Terpinol in terpinil acetat

Terpinol in terpinil acetat

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Nekateri od njih so obvezni, drugi so namenjeni izboljšanju vaše uporabniške izkušnje na naši spletni strani.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

ONEMOGOČI VSE STORITVE
OMOGOČI VSE STORITVE