Eterično olje sladke pomaranče

Etrično olje pomaranče je izredno priljubljeno v aromaterapiji. Ima za citruse značilen svež vonj in sladek vonj. Pogosto se pojavlja kot dodatek kozmetičnim izdelkom in je pogosta sestavina masažnih in negovalnih olj. Izredno poplarno je za odišavljenje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli.

Pridobivanje eteričnega olja sladke pomaranče

Eterično olje se pridobiva s hladnim stiskanjem lupine sadežev pomaranče (Citrus sinensis).

Uporaba eteričnega olja sladke pomaranče

Za eterično olje pomaranče je značilno protivnetno delovanje in pogosto se uporablja za masažo mišic pri mišičnih krčih. Znano je protivnetno delovanje, saj hitro in učinkovito lajša vnetja različnih vzrokov (mišične bolečine,…). Posebno je priporočljivo za masaže in kopeli, s katerimi želimo odpraviti tesnobo, stres in nespečnost.

Citrus aurantium, var. dulcis

“Eterično olje sladke pomaranče je učinkovito zdravilo proti mnogim obolenjem.”

Ugodno delovanje eteričnega olja pomaranče v izdelkih Perskindol Active

Z masažo izdelkov Perskindol active lajšamo mišične krče, svež vonj pa ugodno vpliva na dobro počutje, saj zmanjšuje psihično napetost.

Ali ste vedeli?

  • osvežujoč vonj pomaranče učinkovito odpravlja neprijeten vonj, zato se priporoča za uporabo v domačih čistilih in pralnih sredstvih.
  • služi lahko tudi za odganjanje insektov.
  • Pospešuje delo limfnega sistema, zato ga lahko dodate v mešanice za razstrupljanje in proti celulitu
  • že stari Grki so uporabljali sok pomarnče kot spodbujevalec spolne sle (afrodizijak)