Eterično olje sivke

Sivka ali lavanda je zimzelena grmičasta rastlina, ki zraste do 1 metra višine. Po svojem vijolično-modrem socvetju je lahko prepoznavna in je tipična sredozemska rastlina.

Zdravilni so cvetovi, listi in vsa cvetoča zel. Najpogosteje pridobivamo olje iz sivkinih svetov.

Pridobivanje

Eterično olje najpogostej pridobivajo iz cvetov s parno destilacijo.

Sivka (Lavandula angustifolia)

Uporaba sivkinega olja v terapiji

Eterična olja pogosto dodajajo kozmetiki, kremam in masažnim oljem, zaradi številnih blagodejnih učinkov in kot aromaterapija.

V kozmetičnih preparatih je odlično za masažo, saj pripomore k zmanjšanju napetosti v mišicah, značilen vonj deluje poživljajoče, zmanjšuje napetost in anksioznost.

Uporablja se pri zdravljenju funkcionalnih motenj krvnega obtoka.

Eterično olje spodbudi lokalno krvno cirkulacijo in s tem lajša bolečine kot so glavoboli, mišične bolečine, artritisi (osteoartritis) ter reumatizem (reumatoidni artritis).

“Eterično olje sivke je zaradi svojih številnih možnosti uporabe in učinkov najpogosteje uporabljeno eterično olje.”

PERSKINDOL – Naravna fizioterapija s takojšnjim učinkom

Eterično olje sivke je ena od desetih sestavin izdelkov iz Perskindol Active linije, saj sivkino eterično olje poveča lokalno prekrvavljenost in tako ugodno vpliva na napetost in nelagodje v mišicah in sklepih.

ali ste vedeli…

  • Eterično olje sivke pospešuje celjenje ran in opeklin, saj preprečuje nastajanje krast
  • Posušene cvetove sivke uporabljamo za odganjanje moljev v omarah z oblekami
  • V času nosečnosti in dojenja uporaba pripravkov iz sivke ni priporočljiva